Oldael rolstoelbus

Vrijwilliger chauffeur

We gaan er regelmatig op uit met onze bewoners. Een visje eten in de haven, museumbezoek, een stukje rijden als de bollenvelden in bloei staan, naar een zonnig terras. Hiervoor maken we gebruik van onze rolstoelbus.

Samen gaan we eropuit

De vrijwilliger chauffeur bestuurt de bus bij uitstapjes, daardoor hebben de activiteitenbegeleiders de mogelijkheid om tijdens de rit aandacht te geven aan de bewoners. Voor het besturen van de bus is een rijbewijs B vereist.

De vrijwilliger chauffeur bestuurt de rolstoelbus en zorgt er samen met de activiteitenbegeleiders voor dat de reis veilig en voorspoedig verloopt.

We vinden het belangrijk dat onze bewoners hun leven zoveel mogelijk naar eigen inzicht kunnen voortzetten, dus als we een uitstapje plannen bevragen we de bewoners wat zij leuk zouden vinden. De activiteitenbegeleiders brengen groepjes bewoners samen die dezelfde interesses hebben.

Soms is er animo voor bezoek aan een museum. Of men wil weer eens naar een tuincentrum terras.

Alleen rijden of ook begeleiden bij het uitstapje?

Als je het leuk vind om mee te gaan, dan parkeer je de bus en ga je mee. We kunnen altijd extra hulp gebruiken bij de begeleiding van onze bewoners.

Blijf je liever in de bus wachten op het gezelschap dan kan dat natuurlijk ook.

Weet dat je er niet alleen voor staat. De medewerkers kennen de bewoners en weten waar hun interesses liggen en wat zij nog kunnen. Bespreek daarom altijd je wensen en verwachtingen van een uitstapje.

Bent u onlangs gepensioneerd of parttime werkend en zoekt u een zinvolle invulling van uw vrije tijd waarbij u onder de mensen bent? Als vrijwilliger individuele bezoeker kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van ouderen.

Waarom zou u het doen?

Vrijwilligerswerk bij Oldael is niet alleen een zeer zinvolle vrijetijdsbesteding, u wordt op een professionele manier begeleid door onze medewerkers en de blije gezichten van onze bewoners zijn onbetaalbaar! Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage om ons doel -waardig leven in gastvrij Oldael- te bereiken.

Buurtbewoners kunnen een bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in hun wijk. Als vrijwilliger chauffeur neemt u de activiteitenbegeleiders de zorg voor het rijden van de rolstoelbus uit handen. Daardoor kunnen zij meer aandacht geven aan de bewoners tijdens de rit. Eenmaal op de locatie zijn een paar extra handen altijd welkom.

Waarom zou u het doen?

De vrijwilliger chauffeur biedt bewoners mogelijkheden voor het maken van een uitje en om nog wat van de omgeving te zien. Vrijwilligerswerk bij Oldael is niet alleen een zeer zinvolle vrijetijdsbesteding, u wordt op een professionele manier begeleid door onze medewerkers en de blije gezichten van onze bewoners zijn onbetaalbaar! Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage om ons doel -waardig leven in gastvrij Oldael- te bereiken.

Studeer je verpleegkunde of wil je je kansen vergroten bij de decentrale selectie Geneeskunde? Door je te verbinden als vrijwilliger individuele bezoeker bij Oldael doe je waardevolle ervaring voor je loopbaan op in de ouderenzorg. Daarnaast lever je als vrijwilliger individuele bezoeker een betekenisvolle bijdrage aan het leven van ouderen.

Waarom zou je het doen?

Naast de waardevolle ervaring die je opdoet voor je loopbaan is vrijwilligerswerk bij Oldael een zeer zinvolle vrijetijdsbesteding. Je wordt op een professionele manier begeleid door onze medewerkers en de blije gezichten van onze bewoners zijn onbetaalbaar! Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage om ons doel -waardig leven in gastvrij Oldael- te bereiken.

Kom eens vrijblijvend kennismaken

Neem hiervoor contact op met Ester de Vries, coördinator vrijwilligers. Dat kan op woensdag of donderdag rechtstreeks per telefoon op nummer 070-5300509 of door het aanmeldformulier in te sturen. Samen kijken jullie wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past.

Oldael rolstoelbus
Samen naar een terras

Ester de Vries

Vrijwilligerscoördinator

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van onze bewoners? Via dit formulier kun je je aanmelden als vrijwilliger. Ester de Vries neemt dan contact met je op om onder het genot van een kop koffie (of thee) samen te bekijken wat het beste bij je past.

Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.