Zorg in appartement

Wonen met zorg

Oldael biedt ouderen een thuis met passende zorg en met aandacht voor welzijn, in twee kleinschalige woonzorgcentra in Den Haag. Elk appartement is voorzien van eigen sanitair en pantry.

Aelbrecht van Beijeren beschikt over 60 appartementen. Het woonzorgcentrum is gelegen in Benoordenhout, naast winkelcentrum Duinzigt en nabij park Clingendael.

Oldeslo beschikt over 100 appartementen (waarvan 15 op een besloten afdeling) en 16 aanleunwoningen. Oldeslo is gelegen in Duttendel nabij Klein Zwitserland en de Scheveningse boulevard.

Beide locaties beschikken over gemeenschappelijke huiskamers en een sfeervolle besloten tuin. Oldeslo is tevens voorzien van een kapel en een winkel voor de kleine boodschappen. Op beide locaties kunnen bewoners gebruikmaken van de diensten van de kapper en pedicure.

Woonzorgafdeling (beide locaties)

Oldael biedt mooie appartementen van verschillend formaat; de keuze is aan u! Voor wonen in een zorgappartement is een Wlz-zorgindicatie VV4, VV5 of VV6 vereist. Op beide locaties zijn ook appartementen voor echtparen. U kunt in aanmerking komen voor een echtparenappartement als u beiden beschikt over een Wlz-zorgindicatie VV4, VV5 of VV6.

Verpleeghuisafdeling (Oldeslo)

De besloten verpleegafdeling Facet in Oldeslo is een geschikte plek voor ouderen die intensieve dementiezorg nodig hebben. Voor wonen op Facet is een Wlz-zorgindicatie VV5 nodig. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met privé sanitair. De gemeenschappelijke sfeervolle huiskamer is een fijne plek om samen te zijn.

Aanleunwoningen (Oldeslo)

Oldeslo beschikt over eenpersoons aanleunwoningen met balkon of terras, uitkijkend op de fraaie tuin van Oldeslo. De aanleunwoningen zijn zeer geschikt voor zelfredzame senioren die beschikken over een Wlz-zorgindicatie VV4, VV5, of VV6. Bewoners kunnen gebruikmaken
van de warme maaltijden, 24-uurs alarmeringsdienst en thuiszorg van Oldeslo.

Aandacht voor welzijn

Sociale contacten

Bij Oldael wonen ouderen die zorg nodig hebben. De fijne leefsfeer maakt het mogelijk om sociale contacten te onderhouden in een van de huiskamers, het Grand café of de Koffiekamer. Daar zoeken bewoners elkaar op om iets te drinken of te genieten van een activiteit, concert of film.

Activiteiten

Elke week organiseert team Welzijn een programma met afwisselende activiteiten. De activiteitenbegeleiders stemmen de activiteiten af op de wensen en mogelijkheden van de bewoners en zij enthousiasmeren de bewoners om deel te nemen.

Genieten van de maaltijden

De maaltijden worden bereid naar smaak en wens van onze bewoners. Men kan de maaltijden met elkaar gebruiken in de Koffiekamer, het Grand café of in een van de huiskamers.

Informele zorg: mantelzorgers en vrijwilligers

Relaties blijven voor onze bewoners belangrijk. Vertrouwde gezichten en stemmen zorgen voor een gevoel van veiligheid en welbevinden. Vrienden, familie en vrijwilligers kunnen zorgen dat bewoners een fijne dag hebben, dat ze een goed gesprek kunnen voeren als ze daar behoefte aan hebben en dat ze zoveel mogelijk kunnen blijven leven zoals thuis.

Kapper en pedicure

Op beide locaties kunnen bewoners zich laten verwennen door de kapper en pedicure.

Wasservice

Bewoners kunnen gebruik maken van Mijn Waslijn, de wasservice van wasserij Cleanlease. Twee keer per week wordt de was opgehaald en schoon terugbezorgd.

Waardig leven in gastvrij Oldael

Oldael biedt u de mogelijkheid om zo lang mogelijk van uw oude dag te genieten met passende zorg, ondersteuning en aandacht voor uw welzijn. Oldael levert persoonlijke zorg en begeleiding op maat zodat u uw leven zoveel mogelijk naar uw eigen wens kunt voortzetten. Onze betrokken medewerkers handelen vanuit de kernwaarden ‘Aardig, Waardig en Vaardig’.

Maak een afspraak voor een rondleiding

U bent van harte welkom voor een bezichtiging van onze locaties. Maak hiervoor een afspraak met de cliëntadviseur op: 06 – 463 414 91.

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te versturen. Heeft u liever een papieren formulier, geeft u dit dan aan bij de cliëntadviseur.

Woont u nog zelfstandig en hebt u interesse in een aanleunwoning, maakt u dan gebruik van het inschrijfformulier aanleunwoningen. U kunt zich vrijblijvend aanmelden ook als u op dit moment nog geen VPT-indicatie van het CIZ heeft.

Oldael is en blijft altijd in dialoog met de bewoners en hun naasten om de zorg optimaal af te stemmen op de bewoners. Uw complimenten en suggesties helpen ons om dat nog beter te doen. Ook horen we het graag als u klachten heeft, hiervoor heeft Oldael een klachtenregeling.

Marja de Graaf

Cliëntadviseur
Zorg in appartement

Gemeenschappelijke activiteiten komen welzijn ten goede
Samenwerking tussen medewerkers, bewoners en naasten

U kunt wonen op één van deze locaties

Aelbrecht van Beijeren

Naast winkelcentrum Duinzigt en op loopafstand van park Clingendael.

Waardering Zorgkaart Nederland

meer informatie

Oldeslo

Omgeven door groen, rust en ruimte in de statige wijk Duttendel, stadsdeel Scheveningen.

Waardering Zorgkaart Nederland

meer informatie

Waarom kiezen voor Oldael?

Vaste medewerkers op de afdelingen, zij kennen de bewoners goed.

Een appartement dat u naar eigen smaak en met eigen meubilair in kunt richten.

U houdt zoveel mogelijk zelf de regie over de invulling van uw leven.

De koks zorgen voor maaltijden en tussendoortjes naar smaakwens van de bewoners.

U kunt samenwonen met uw partner wanneer u beiden een zorgindicatie heeft.