Vrijwilliger technische dienst

Vrijwilligers

Oldael heeft altijd ruimte voor vrijwilligers die met hun talenten een maatschappelijke bijdrage willen leveren en het leven van onze bewoners net wat aangenamer maken.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg

Je kan je nuttig maken bij het begeleiden van bewoners die moeilijk ter been zijn of zich niet meer zo goed kunnen oriënteren naar activiteiten in het huis. Of maak samen met bewoners een wandeling in de omgeving, ga eens lekker in de tuin met elkaar iets drinken en genieten van de rust en de frisse lucht. Maar ook ‘gewoon’ een praatje aan de koffietafel of tijdens de maaltijd in het restaurant kan van grote betekenis zijn. Daarnaast is er voldoende ruimte om zelf met voorstellen te komen over activiteiten die je graag wil organiseren met en voor onze bewoners.

Het is altijd fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Jouw motivatie is natuurlijk altijd persoonlijk. Sommige vrijwilligers willen graag onder de mensen zijn en zich bijvoorbeeld na hun pensionering nuttig maken. Buurtbewoners kunnen een bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in hun wijk. (Aankomend) studenten Geneeskunde of Verpleegkunde kunnen ervaring opdoen met kwetsbare mensen. (Mooie aanvulling op je cv!)

Wat je motivatie ook is, uit ervaring weten we dat je onze bewoners helpt:

  • hun sociale netwerk en zelfredzaamheid te vergroten,
  • minder eenzaam te zijn en zich fysiek en mentaal beter te voelen,
  • beter mee te kunnen doen aan de samenleving,
  • minder vaak een beroep hoeven te doen op familieleden of professionals.

Naast het helpen van onze cliënten, kan je ook helpen met klussen op de locaties. Bijvoorbeeld met tuinieren of schilderen. Je kan ondersteunen bij uitstapjes of met activiteiten, bij het eten, muziek spelen, klusjes in huis doen, etc. Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij Oldael, kan er samen gekeken worden wat mogelijk is en wat bij jou past.

Welke vrijwilligersfunctie past bij jou?

Vrijwilligers kunnen zich op diverse manieren en momenten inzetten. We hebben diverse vrijwilligersfuncties benoemd, maar ga vooral in gesprek met de coördinator om te kijken wat het beste bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan de activiteiten en soms ook de bus besturen bij een uitstapje, dat kan natuurlijk ook!

Ester de Vries

Vrijwilligerscoördinator

Aanmelden als vrijwilliger

Interesse om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van onze bewoners? Via dit formulier kun je je aanmelden als vrijwilliger. Ester de Vries neemt dan contact met je op om onder het genot van een kop koffie (of thee) samen te bekijken wat het beste bij je past.

Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vrijwilliger technische dienst

Aandacht van een vrijwilliger individuele bezoeker is waardevol
Met ondersteuning gezellige uitstapjes mogelijk maken
Betekenisvol contact voor zowel de vrijwilliger gastvrouw als de bewoner